MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, warzywa zostały zaznaczony na zielono

Sałatka z fasoli

Forma potrawy: Sałatki, Kolacje

430 g białej fasoli konserwowej
430 g czerwonej fasoli konserwowej
1 duża czerwona cebula
2 ząbki czosnku
1 duża cytryna
30 ml oliwy z oliwek
30 g świeżego, drobno posiekanego tymianku
225 g pomidorów konserwowych
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

Do podania:
świeże pieczywo

Kolacje z warzyw » zobacz przepis

Kotlety z soi

Forma potrawy: Dania główne, Kolacje

1 szklanka soi
2 uduszone cebule
1/2 szklanki płatków owsianych
1 łyżka mąki ziemniaczanej
suszony chleb - 1 kromka
sos sojowy
przyprawy ziołowe

Kolacje z warzyw » zobacz przepis

Pasta bakłażanowa do chleba

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

1 kg bakłażanów
2 małe cebule
1,5-2 cytryny
3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz

Kolacje z warzyw » zobacz przepis

Tatar z awokado

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

owoc awokado
2 pomidory
1 duży ogórek
dużo cebuli :)
natka pietruszki (opcjonalnie)
sól, pieprz
 

Kolacje z warzyw » zobacz przepis

Marchewka po hiszpańsku

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania główne, Kolacje

70 dag marchwi
1-2 cebule
10 dag świeżego boczku
natka pietruszki
tymianek
sól

Kolacje z warzyw » zobacz przepis

Makaron z bakłażanami

Forma potrawy: Dania główne, Kolacje

400 g bakłażanów
300 g pomidorów
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka cukru
12 łyżek oliwy słonecznikowej albo kukurydzianej
sól, pieprz
5-10 dkg parmezanu

Kolacje z warzyw » zobacz przepis

Kasza manna z dynią

Forma potrawy: Dania główne, Kolacje

50 dag dyni
20 dag kaszy manny
3/4 litra mleka
1/2 butelki śmietany
sól
cukier

Kolacje z warzyw » zobacz przepis

Rzodkiewki po amatorsku

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

4 pęczki rzodkiewek
puszka sardynek
10 dag ketchupu
zielenina
pieprz
sok z cytryny

Kolacje z warzyw » zobacz przepis