Forma potrawy: Sałatki, Kolacje
430 g białej fasoli konserwowej
430 g czerwonej fasoli konserwowej
1 duża czerwona cebula
2 ząbki czosnku
1 duża cytryna
30 ml oliwy z oliwek
30 g świeżego, drobno posiekanego tymianku
225 g pomidorów konserwowych
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
Do podania:
świeże pieczywo
Forma potrawy: Dania główne, Kolacje
1 szklanka soi
2 uduszone cebule
1/2 szklanki płatków owsianych
1 łyżka mąki ziemniaczanej
suszony chleb - 1 kromka
sos sojowy
przyprawy ziołowe
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania
1 kg bakłażanów
2 małe cebule
1,5-2 cytryny
3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania
owoc awokado
2 pomidory
1 duży ogórek
dużo cebuli :)
natka pietruszki (opcjonalnie)
sól, pieprz
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania główne, Kolacje
70 dag marchwi
1-2 cebule
10 dag świeżego boczku
natka pietruszki
tymianek
sól
Forma potrawy: Dania główne, Kolacje
400 g bakłażanów
300 g pomidorów
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka cukru
12 łyżek oliwy słonecznikowej albo kukurydzianej
sól, pieprz
5-10 dkg parmezanu
Forma potrawy: Dania główne, Kolacje
50 dag dyni
20 dag kaszy manny
3/4 litra mleka
1/2 butelki śmietany
sól
cukier
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania
4 pęczki rzodkiewek
puszka sardynek
10 dag ketchupu
zielenina
pieprz
sok z cytryny