MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, pieczywa zostały zaznaczony na zielono

Szparagi gotowane

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania główne, Kolacje

1 kg szparagów
100 g masła
1 łyżka tartej bulki
cukier, sól

Kolacje z pieczywa » zobacz przepis

Kasza jaglana z rodzynkami

Forma potrawy: Dania główne, Kolacje, Śniadania

szklanka kaszy jaglanej
połtorej szklanki mleka
2-3 jaja
1 łyżka cukru
pół szklanki rodzynek
1 łyżka tartej bułki
1 łyżka masła
1 butelka śmietany
cukier waniliowy
sok z cytryny

Kolacje z pieczywa » zobacz przepis

Krokiety z kaszy gryczanej i sera

Forma potrawy: Dania główne, Kolacje

szklanka kaszy gryczanej
3 jajka
2-3 łyżki startego żółtego sera o ostrym smaku
serek topiony (najlepiej ziołowy)
bułka tarta do panierowania
sól
olej lub margaryna do smażenia
 
Opcjonalnie:
pieczarki
suszone grzyby

Kolacje z pieczywa » zobacz przepis

Pierogi ze śliwkami i migadałami

Forma potrawy: Dania główne, Kolacje

Ciasto:
350 g mąki
1 małe jajo
ok. 125 ml letniej wody,
sól

Farsz:
400-500 g suszonych śliwek
40 g cukru

Inne:
masło do polania pierogów
1 łyżka tartej bułki
1 łyżka cukru (niekoniecznie)
250 ml śmietany

Kolacje z pieczywa » zobacz przepis

Pierogi z grzybami

Forma potrawy: Dania główne, Kolacje

 
Ciasto:
350 g mąki
1 małe jajo
ok. 125 ml letniej wody
sól
 
Farsz:
150 g suszonych grzybów lub 1 kg świeżych (maślaki, borowiki, podgrzbki)
50 g masła
1 duża cebula
2 łyżki tartej bułki
2 jaja
sól, pieprz
 

Kolacje z pieczywa » zobacz przepis

Kotlety z soi

Forma potrawy: Dania główne, Kolacje

1 szklanka soi
2 uduszone cebule
1/2 szklanki płatków owsianych
1 łyżka mąki ziemniaczanej
suszony chleb - 1 kromka
sos sojowy
przyprawy ziołowe

Kolacje z pieczywa » zobacz przepis

włoska sałatka z tuńczyka

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje

400g tuńczyka w oleju
2 ząbki czosnku, rozgniecione
1 łyżka kaparów, posiekanych
2 łyżki natki pietruszki, posiekanej
sok z cytryny do smaku
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
850g fasolki odcedzonej i wypłukanej
1 mała czerwona cebula, pokrojona w krążki

Do podania:
ciepły chleb (grzanki) lub bułeczki

Kolacje z pieczywa » zobacz przepis
«« « 1 2 3 4 5