MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, owoce zostały zaznaczony na zielono

Bakłażany faszerowane pieczarkami

Forma potrawy: Dania główne, Kolacje

2 bakłażany o średniej wielkości
3-4 młode cebulki ze szczypiorkiem
1 ząbek czosnku
1 łyżka oleju
250 g pieczarek
natka pietruszki 1 pęczek
sok z 1 cytryny
2 kromki pełnoziarnistych tostów
1 łyżka gęstej śmietany
100 g sera mozzarelli
2 łyżki ziaren słonecznika
sól i pieprz do smaku

Kolacje z owoców » zobacz przepis

Naleśniki biszkoptowe z kremem orzechowym w sosie czekoladowym

Forma potrawy: Ciasta, Kolacje

Naleśniki:
1 szklanka mąki pszennej
4 jajka
2 łyżki cukru
3/4 szklanki mleka
1/3 szklanki gazowanej wody mineralnej
szczypta soli
do smażenia: 2 łyżki oleju

Krem:
6 fag łuskanych orzechów włoskich
3 łyżki cukru
2 szklanka mleka
1 kawałek kory cynamonowej (1 cm)
1 goździk

Sos czekoladowy:
3/4 tabliczki gorzkiej czekolady (7,5 dag)
2 łyżeczki cukru waniliowego
1/2 szklanki cukru
1 puszka niesłodzionego mleka skondensowanego (400 ml)
szczypta soli

Kolacje z owoców » zobacz przepis

Sandwicze z kremem serowo-orzechowym

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje

4 kromki chleba
2 rzodkiewki
4 dag masła
10 dag łagodnego sera żółtego
3 dag zmielonych orzechów włoskich lub laskowych
2-3 łyżki mleka

Kolacje z owoców » zobacz przepis

włoska sałatka z tuńczyka

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje

400g tuńczyka w oleju
2 ząbki czosnku, rozgniecione
1 łyżka kaparów, posiekanych
2 łyżki natki pietruszki, posiekanej
sok z cytryny do smaku
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
850g fasolki odcedzonej i wypłukanej
1 mała czerwona cebula, pokrojona w krążki

Do podania:
ciepły chleb (grzanki) lub bułeczki

Kolacje z owoców » zobacz przepis

Pstrąg pieczony w folii z ryżem

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne, Dania na grilla, Kolacje

4 torebki ryżu (400 g)
4 pstrągi
2 cytryny
2 łyżki masła
pęczek koperku
sól
pieprz
 

Kolacje z owoców » zobacz przepis

Czudu z dynią i orzechami (po dagestańsku)

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje

500 g mąki
400 g dyni
1/4 szklanki wyłuskanych orzechów
100 g masła
1 łyżka oliwy
1 łyżka cukru
sól

Kolacje z owoców » zobacz przepis

Twarożek wiosenny

Forma potrawy: Desery, Kolacje

30 dag twarożku
1 szklanka śmietany
25 dag poziomek lub truskawek
10 dag cukru
cukier waniliowy

Kolacje z owoców » zobacz przepis

Pasta twarogowa z chrzanem

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

25 dag twarogu
2 jajka
1 łyżka startego chrzanu
1 jabłko
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
pęczek rzodkiewek

Kolacje z owoców » zobacz przepis