MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, mięsa zostały zaznaczony na zielono

Placek lotaryński

Forma potrawy: Ciasta, Kolacje

12 dag masła
25 dag mąki
3 łyżki mleka
200 ml mleka
4 jajka
5 cebul
sól
pieprz
15 dag szynki
łyżka oleju
10 dag sera żółtego
20 dag śmietany kremówki
żółtko
gałka muszkatołowa
2 gałązki natki pietruszki i majeranku
tłuszcz do posmarowania formy

Kolacje z mięs » zobacz przepis

Zapiekanka a la szparagowa z porów

Forma potrawy: Zapiekane, Kolacje

 
8 małych porów lub 2-3 pęczki młodych cieńkich
20 dag szynki gotowanej
3 jajka na twardo
15 dag startego żółtego sera
1,5 szklanki schłodzonego bulionu
2/3 szklanki mleka
3/4 szklanki gęstej śmietany
po 2 łyżki masła i mąki
2 łyżki posiekanych ulubionych ziół
sok z cytryny
sól
pieprz
 
Do dekoracji:
natka pietruszki
 

Kolacje z mięs » zobacz przepis

Makaron z cukinią

Forma potrawy: Dania główne, Kolacje

250 g makaronu rurki
1 cukinia
10 dag sera pleśniowego (np. rokpol)
15 dag boczku
sól
pieprz

Kolacje z mięs » zobacz przepis

Kanapki z Kornwalii

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

1 pomarańcza
2 jabłka
3 łyżki majonezu
6 łyżek śmietany
łyżka tartego chrzanu
cebula
4 łyżki gęsiego smalcu
4 płaty pieczeni wołowej (rostbefu)
4 duże kromki bułki pszennej
sól
cukier
pieprz

Kolacje z mięs » zobacz przepis

Francuski brunch

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje

2 jajka
2 łyżki mleka
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
4 kromki chleba bez skórki
olej do smażenia

Do podania:
16 plastrów kiełbasy czosnkowej
2 pomidory, pokrojone w plastry
4 ogrzane rogaliki croissant

Kolacje z mięs » zobacz przepis

Marchewka po hiszpańsku

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania główne, Kolacje

70 dag marchwi
1-2 cebule
10 dag świeżego boczku
natka pietruszki
tymianek
sól

Kolacje z mięs » zobacz przepis

Naleśniki z grzybowym nadzieniem

Forma potrawy: Dania główne, Kolacje

Składniki na 4 porcje:

po 1 szklance mąki i mleka
3 jajka
3-4 łyżki gazowanej wody mineralnej
szczypta soli i proszku do pieczenia

Nadzienie:
po 30 dag kurek i pieczarek
13 dag małych pomidorów
1 cebula
5 dag wędzonego boczku
1/2 szklanki rosołu (instant)
3/4 pojemnika (15 dag) gęstej, kwaśnej śmietany
po 1/2 pęczka szczypiorku i natki pietruszki
4 łyżki masła lub margaryny
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki tymianku
pieprz

Kolacje z mięs » zobacz przepis
«« « 1 2