MENU
ZWIŃ MENU

Zobacz wszystkie przepisy ze śmietaną

Składnik śmietana został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Zapiekanka z pierogów

Forma potrawy: Zapiekane, Inne potrawy

2 torebki mrożonych pierogów z mięsem
25 dag pieczarek
1 i 1/2 łyżki masła
1 łyżka mąki
1 szklanka mleka
1/2 szklanki śmietany
sól, pieprz
sok z cytryny
20 dag sera żółtego
tłuszcz, bułka tarta do formy

Inne potrawy ze śmietany » zobacz przepis

Chilijski budyń z kapusty

Forma potrawy: Zapiekane, Inne potrawy

główka kapusty białej lub włoskiej
6 średniej wielkości ziemniaków
olej
2 cebule
bułka
pół szklanki mleka
2 jajka
3-4 łyżki śmietany
ser żółty

Inne potrawy ze śmietany » zobacz przepis

Piramida z kasztanów

Forma potrawy: Desery, Inne potrawy

1 kilogram kasztanów
mleko
cukier
wanilia
30 gram masła
2 żółtka
bita śmietana

Inne potrawy ze śmietany » zobacz przepis

Surówka z płatków owsianych i truskawek

Forma potrawy: Sałatki, Inne potrawy

5 dag płatków owsianych
20 dag truskawek
3 dag orzechów włoskich
1/2 szklanki miodu
sok z cytryny
śmietana do dekoracji

Inne potrawy ze śmietany » zobacz przepis

Galaretka z wędzonego łososia i avocado

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy

200 g wędzonego łososia
1 avocado
60 g czerwonego kawioru
30 ml śmietanki kremowej
20 g żelatyny
500 ml wywaru rybnego
100 ml wina
sok z 1/2 cytryny
1 pęczek koperku
sól, pieprz

Inne potrawy ze śmietany » zobacz przepis

Purée z buraków ćwikłowych

Forma potrawy: Sałatki, Inne potrawy

800 g buraków ćwikłowych
2 kwaśne jabłka
60 g słoniny
1/2 cytryny
1/2 łyżki mąki
2 łyżki śmietany 30%
cukier, sól

Niekoniecznie:
2 łyżki wiśni z konfitury

Inne potrawy ze śmietany » zobacz przepis

Jabłka zapiekane z serem brie

Forma potrawy: Zapiekane, Desery, Inne potrawy

4 kwaśne jabłka
200 g sera brie
3 jaja
3 łyżki śmietanki 30%
3 łyżki mleka
sok z 1 cytryny
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
1 łyżka cukru
2 łyżki białego wytrawnego wina
sól, biały pieprz
masło do posmarowania formy

Inne potrawy ze śmietany » zobacz przepis

Zrazy bite - staropolskie

Forma potrawy: Dania główne, Inne potrawy

0,5 kg - świeżych prawdziwków lub podgrzybków pokrojonych w grube kawałki
łyżeczka mąki
1 kg - polędwicy wołowej
0,25 l - kwaśnej śmietany
0,75 l - bulionu wołowego
pieprz
sól
1 kg - ziemniaków

Inne potrawy ze śmietany » zobacz przepis
«« « 1 2