MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, mięsa zostały zaznaczony na zielono

Modra kapusta

Forma potrawy: Inne potrawy

40 dkg - kapusty
2 plasterki słoniny
2 - średnie pokrojone w kostkę cebule
1 - łyżka mąki
3 - winne jabłka
2 - kieliszki octu winnego
sól, cukier, pieprz

Inne potrawy z mięs » zobacz przepis

Zrazy bite - staropolskie

Forma potrawy: Dania główne, Inne potrawy

0,5 kg - świeżych prawdziwków lub podgrzybków pokrojonych w grube kawałki
łyżeczka mąki
1 kg - polędwicy wołowej
0,25 l - kwaśnej śmietany
0,75 l - bulionu wołowego
pieprz
sól
1 kg - ziemniaków

Inne potrawy z mięs » zobacz przepis

Purée z buraków ćwikłowych

Forma potrawy: Sałatki, Inne potrawy

800 g buraków ćwikłowych
2 kwaśne jabłka
60 g słoniny
1/2 cytryny
1/2 łyżki mąki
2 łyżki śmietany 30%
cukier, sól

Niekoniecznie:
2 łyżki wiśni z konfitury

Inne potrawy z mięs » zobacz przepis

Kotlety z chleba

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy, Śniadania

suche pieczywo
2 szklanki mleka
4 cebule
2 jaja
2 łyżki uprażonych ziaren słonecznika (niekoniecznie)
natka pietruszki

dodatkowo można:
podsmażony wędzony boczek
i/lub pieczarki

Inne potrawy z mięs » zobacz przepis
«« « 1 2