MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, warzywa zostały zaznaczony na zielono

Mus z dyni z morelami

Forma potrawy: Desery

750 g dojrzałej dyni
200 g suszonych moreli
1 szklanka soku jabłkowego
1 łyżeczka mielonego imbiru
po 1/2 łyżeczki mielonych goździków i cynamonu
1 łyżka miodu

Desery z warzyw » zobacz przepis

Budyń z dyni nr 2

Forma potrawy: Desery

500 g dyni
20 g masła lub margaryny
50 g bułki tartej
60–80 g cukru pudru
3 jaja
1/2 cytryny
10 g margaryny i 20 g bułki tartej do formy

Desery z warzyw » zobacz przepis

Mus z jabłek i dyni

Forma potrawy: Desery

500 g jabłek
250 g dyni
60–100 g cukru
3 białka
10 g żelatyny w proszku

Desery z warzyw » zobacz przepis

Jesienny kompot z dyni

Forma potrawy: Desery

500 g miąższu dyni
1 l wody
100–150 g cukru
2 laski wanilii
3 goździki
sok z 1 cytryny
łyżeczka octu

Desery z warzyw » zobacz przepis

Budyń z dyni

Forma potrawy: Desery

100 g dyni
2 duże jabłka
0,5 szklanki mleka
1 łyżka stołowa kaszy manny
2 łyżki stołowe cukru
1 jajko
20 dag masła lub margaryny

Desery z warzyw » zobacz przepis

Gruszki po francusku nr 2

Forma potrawy: Desery, Dania na grilla

4 półówki gruszek
1/2 opakowania miękkiego sera
ser topiony
2 łyżki posiekanej zieleniny
sól, pieprz

Desery z warzyw » zobacz przepis

Deser z suszonych śliwek

Forma potrawy: Desery

0,5 kg suszonych śliwek
2 łyżki masła
75 gram ryżu
laska wanilii
1/2 litra mleka
3 białka
150 gram cukru
wiśniówka
łyżka wiórków kokosowych (niekoniecznie)

Desery z warzyw » zobacz przepis

Jabłka z wiśniami w kremie

Forma potrawy: Desery

6 jabłek najlepiej reneta
12 wiśni z konfitury
2 łyżki likieru wiśniowego
150 g dżemu morelowego
50 g cukru

Na krem:
50 g mączki ryżowej lub płatków ryżowych
3 żółtka
100 g cukru pudru
2 szklanki mleka
pół paczki cukru wanilowego

Desery z warzyw » zobacz przepis