MENU
ZWIŃ MENU
Składnik truskawki i poziomki został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Twarożek wiosenny

Forma potrawy: Desery, Kolacje

30 dag twarożku
1 szklanka śmietany
25 dag poziomek lub truskawek
10 dag cukru
cukier waniliowy

Desery z truskawek lub poziomek » zobacz przepis

Parfait owocowe

Forma potrawy: Desery

50 dag owoców jagodowych (malin, truskawek, poziomek)
2 szklanki śmietanki deserowej
1 szklanka cukru pudru

Desery z truskawek lub poziomek » zobacz przepis

Tort owocowy na biszkopcie

Forma potrawy: Ciasta, Desery

Ciasto biszkoptowe:
8 jaj
20 dag (niepełna szklanka) cukru
25 dag (1 1/4 szklanki) mąki
starta skórka z cytryny
tłuszcz do tortownicy

Masa:
50 dag masła lub margaryny
6 jaj
40 dag (1 2/3 szklanki) cukru
25 dag owoców, kilka kropli esencji cytrynowej

Do dekoracji/podania:
15 dag różnych owoców (np.: truskawki, maliny, poziomki, porzeczki, jagody, wiśnie, czereśnie, jabłka, agrest, gruszki, mandarynki etc.)
herbata lub poncz

Desery z truskawek lub poziomek » zobacz przepis

Lody jogurtowe

Forma potrawy: Desery


6 żółtek
3 szklanki jogurtu naturalnego
10 dag cukru
0,5 kg owoców sezonowych (malin, truskawek, czarnych porzeczek, czarnych jagód)
wiórki kokosowe do przybrania

Desery z truskawek lub poziomek » zobacz przepis

Sernikowy torcik

Forma potrawy: Desery

biszkopt o średnicy ok. 20 cm
otarta skórka i sok z 1 pomarańczy
450g serka śmietankowego
4 łyżki lukru
4 łyżki chudej śmietanki
sok z 1 cytryny
425g truskawek w syropie (lub wiśni)

Do przybrania:
150ml bitej śmietalny

Desery z truskawek lub poziomek » zobacz przepis

Sernik z arbuzem

Forma potrawy: Desery

1 opakowanie okrągłych biszkoptów
4 serki homogenizowane waniliowe
200 ml śmietany kremówki ( 30-36%)
4 łyżki cukru pudru
3 łyżki Żelatyny spożywczej
1 Galaretka o smaku truskawkowym
1 jabłko
kawałek arbuza

Desery z truskawek lub poziomek » zobacz przepis
«« « 1 2 3