MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, owoce zostały zaznaczony na zielono

Pieczone banany

Forma potrawy: Desery

4 banany
1 tabliczka czekolady mlecznej lub gorzkiej
2 łyżki rumu

Desery z owoców » zobacz przepis

Piramida z kasztanów

Forma potrawy: Desery, Inne potrawy

1 kilogram kasztanów
mleko
cukier
wanilia
30 gram masła
2 żółtka
bita śmietana

Desery z owoców » zobacz przepis

Farsz z kasztanów

Forma potrawy: Desery

400 g ugotowanych i obranych ze skórek kasztanów jadalnych
100 g masła
6 jaj (rozdzielonych)
50 g tartej bułki
50 ml śmietany
1 łyżeczka cukru
sól

Desery z owoców » zobacz przepis

Legumina z brzoskwiń

Forma potrawy: Desery

500 g brzoskwiń
4 jaja
3/4 szklanki cukru
1 i 1/2 szklanki mleka
cukier waniliowy
2 łyżki mąki
sól
masło do formy

Desery z owoców » zobacz przepis

Mus z jabłek i dyni

Forma potrawy: Desery

500 g jabłek
250 g dyni
60–100 g cukru
3 białka
10 g żelatyny w proszku

Desery z owoców » zobacz przepis

Napój truskawkowy z wermutem

Forma potrawy: Desery, Napoje, Drinki i koktajle alkoholowe

35 dag truskawek
10 dag cukru
1 szklanka wermutu
2 szklanki wody sodowej
lody konsumpcyjne

Desery z owoców » zobacz przepis

Sos gruszkowy

Forma potrawy: Sosy, Desery

250 g dojrzałych gruszek
łyżeczka cukru pudru
20 ml rumu

Desery z owoców » zobacz przepis

Gruszki w sosie mleczno-kakaowym

Forma potrawy: Desery

pół kilograma gruszek
6-8 dag cukru
1 i 1/2 szklanki mleka
2 dag mąki ziemniaczanej
1-2 dag kakao
2 żółtka

Desery z owoców » zobacz przepis