MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, owoce zostały zaznaczony na zielono

Truskawki w kremie z twarogu

Forma potrawy: Desery


50 dag truskawek
20 dag tłustego twarożku
10 dag cukru
2 jajka
7 dag śmietany kremówki
1 dag żelatyny
cukier waniliowy

Desery z owoców » zobacz przepis

Truskawki w sosie waniliowym

Forma potrawy: Desery

20 dag truskawek
3/4 szklanki mleka
czubata łyżeczka mąki pszennej
15 kropli esencji waniliowej
łyżeczka cukru

Desery z owoców » zobacz przepis

Pomarańcze na sposób wschodni

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Desery

4 pomarańcze
200 g cukru
1 paczka cukru waniliowego
1 kieliszek porto

Desery z owoców » zobacz przepis

Tort bananowy

Forma potrawy: Desery

3 banany
25 dkg masła lub margaryny
2 łyżeczki cukru pudru
1 jajo
1 galaretka cytrynowa rozpuszczona w szklance wody

Desery z owoców » zobacz przepis

Kisiel domowy z jabłek

Forma potrawy: Desery

pól kg jabłek
6-8 dag cukru
3 dag mąki ziemniaczanej
3/4 litra wody

Desery z owoców » zobacz przepis

Galaretka truskawkowa

Forma potrawy: Desery

40 dag truskawek
1 szklanka wody
10-15 dag cukru
2 dag żelatyny

Do podania:
biszkopty lub kruche ciasteczka

Desery z owoców » zobacz przepis

Szybki torcik truskawkowy

Forma potrawy: Desery

50 dag truskawek
35 dag gotowych małych bez
1 szklanka śmietany kremówki
1 torebka cukru waniliowego
1 łyżeczka żelatyny
15 dag cukru

Desery z owoców » zobacz przepis

Mus truskawkowy

Forma potrawy: Desery

pół kg truskawek
2 białka
cukier (ok. 6-8 łyżeczek)
1 płaska łyżka żelatyny

Do przybrania:
bita śmietana

Desery z owoców » zobacz przepis