Zobacz wszystkie przepisy z miodem
Forma potrawy: Desery
300 g dyni (np. Hokkaido)
250 g śmietany kremowej
100 g miodu
1–2 laski wanilii
50 g ciasteczek migdałowych (amaretti)
Forma potrawy: Desery
600ml jogurtu naturalnego
2 łyżki miodu
4 łyżki wysuszonego i przypieczonego orzecha kokosowego
2 jabłka deserowe
2 łyżki rodzynek
otarta skóra i sok z 1 pomarańczy
Do przybrania:
trochę opieczonego orzecha kokosowego
3 surowe żółtka
3 łyżki miodu
3 łyżki madery lub malagi
łyżka koniaku (winiaku, brandy)
Forma potrawy: Desery
6 bananów
6-8 kulek lodów bakaliowych
10 łyżek mleka
10 łyżek gorzkiego kakao
2 łyżki miodu
olej
Forma potrawy: Desery
20 dag twarogu trzykrotnie mielonego
4 połówki brzoskwiń świeżych lub z syropu/puszki
2 łyżki miodu
4 łyżki smietanki 18-procentowej
2 łyżki rozpuszczalnego kakao
1/2 tabliczki czekolady mlecznej
2 łyżki likieru jajecznego Advocaat
Ciasto:
3 tabliczki gorzkiej naturalnej czekolady
2 łyżki miodu
6 jaj
100 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
skórka z jednej pomarańczy
szczypta soli
Polewa:
1 pomarańcza
1 łyżka miodu
50 ml sherry
200 g brzoskwiń
łyżeczka miodu
20 ml likieru brzoskwiniowego
Forma potrawy: Desery
4 gruszki
łyżka soku malinowego
1/2 szklanki białego wina
2 łyżki posiekanych migdałów
2 łyżki rodzynków
łyżka miodu
1/2 łyżeczki imbiru
sok z cytryny