MENU
ZWIŃ MENU

Twarożek wiosenny

Forma potrawy: Desery, Kolacje

30 dag twarożku
1 szklanka śmietany
25 dag poziomek lub truskawek
10 dag cukru
cukier waniliowy

Desery » zobacz przepis

Sos brzoskwiniowy

Forma potrawy: Sosy, Desery

200 g brzoskwiń
łyżeczka miodu
20 ml likieru brzoskwiniowego

Desery » zobacz przepis

Sernik z arbuzem

Forma potrawy: Desery

1 opakowanie okrągłych biszkoptów
4 serki homogenizowane waniliowe
200 ml śmietany kremówki ( 30-36%)
4 łyżki cukru pudru
3 łyżki Żelatyny spożywczej
1 Galaretka o smaku truskawkowym
1 jabłko
kawałek arbuza

Desery » zobacz przepis

Brzoskwinie w sosie serowym

Forma potrawy: Desery

8 brzoskwiń
15 dag czarnych jagód
1/2 łyżki cukru

Krem serowy:
1 opakowanie serka homogenizowanego
1/2 szklanki mleka lub śmietany
3-4 łyżki cukru
5 dag rodzynek
5 dag posiekanych orzechów włoskich
1 łyżeczka soku z cytryny

Desery » zobacz przepis

Parfait owocowe

Forma potrawy: Desery

50 dag owoców jagodowych (malin, truskawek, poziomek)
2 szklanki śmietanki deserowej
1 szklanka cukru pudru

Desery » zobacz przepis

Pudding z cukini

Forma potrawy: Dania główne, Desery

500 g cukini
150 g sera cheddar
70 g krakersów
100 g masła
1 jajo
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
masło do wysmarowania formy

Desery » zobacz przepis

Galaretka poziomkowa z wiśnią i agrestem

Forma potrawy: Desery

15 dag poziomek
10 dag wiśni
10 dag agrestu
1 szklanka wody
20 dag cukru
2 dag żelatyny

Desery » zobacz przepis

Truskawki w galaretce agrestowej

Forma potrawy: Desery

40 dag agrestu
20 dag truskawek
2 szklanki wody
20 dag cukru
2 dag żelatyny

Desery » zobacz przepis