Zobacz wszystkie przepisy z pietruszką
Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne
400 g filetów z mintaja lub innej ryby morskiej
0,3 szklanki mleka
3 jaja
2 sucharki
1 łyżeczka masła
sałata
sól, pieprz
pęczek natki pietruszki
Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla
Na 4 porcje:
4 dzwonki łososia (około 70 dag)
pół szklanki gęstej śmietany
2 cebule
sok i skórka otarta z cytryny
2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól
Do podania:
frytki
sałatka z pomidorów
Ziemniaki nadziewane śledziami
Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne
8 ziemniaków (dużych)
2 kubki naturalnego jogurtu
1/8 litra kwaśnej śmietany
pęczek kopru
pęczek pietruszki
pęczek szczypiorku
6 wymoczonych filetów śledziowych matiesów
2 czerwone papryki
sól, pieprz, pieprz cayenne
Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne
1 kg pomidorów
500 g gotowanej ryby
Marynata:
12 łyżek oleju
8 łyżek octu winnego
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki soli
kilka gałązek zielonej pietruszki
Majonez:
400 ml oliwy
3 żółtka
sok z 1 cytryny
sól, pieprz cayenne
Forma potrawy: Zapiekane, Dania rybne
30 dag śledzi wędzonych
1 kg ziemniaków
2 cebule
5 dag żółtego sera typu cheddar
1/2 szklanki śmietany
2 łyżki oleju
pół pęczka natki pietruszki
pieprz
sól
Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne
60 dag oczyszczonej ryby morskiej
2 szklanki mleka
kawałek skórki cytrynowej lub skórki z razowego chleba
20 dag cebuli
50 dag warzyw mieszanych (marchew,pietruszka,seler,por)
listek laurowy
pieprz
sproszkowana papryka
sól
4 łyżki posiekanej naci pietruszki
Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne
4 sprawione pstrągi
1 kg ziemniaków
15 dag płatków migdałów
2 jajka
cytryna
pęczek natki
po 5 łyżek mąki i masła
3 łyżki oleju
sól
koperek i cytryna do dekoracji
Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla
2 średniej wielkości świeże pstrągi (po około 25 dag)
pęczek koperku, natki pietruszki lub tymianku
przyprawa typu vegeta (specjalna na grilla)
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
1 cytryna
1 cebula
1 łyżka oleju
1 pomidor