MENU
ZWIŃ MENU

Zobacz wszystkie przepisy z solą (rybą)

Składnik sola został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Sola po florencku

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

700 g filetów z soli
700 g surowych liści szpinaku
250 ml białego wytrawnego wina
50 g tartego parmezanu lub podsuszonego oscypka
60 g masła
szczypta gałki muszkatołowej
sól, pieprz

Sos:
60 g masła
50 g mąki
500 ml mleka

Dania rybne z soli (ryby) » zobacz przepis

Panga lub sola na zimno

Forma potrawy: Dania rybne, Kolacje, Śniadania

filety z pangli lub soli, rozmrożone
cytryna
olej do smażenia
mąka (do obtoczenia ryby)
3 łyżki masła
1-2 cebule
słoik papryki czerwonej (konserwowej)
7 krążków ananasa z puszki
2 łyżki ketchupu pikantnego
1-2 główki czosnku
sól
pieprz mielony

Dania rybne z soli (ryby) » zobacz przepis

Ryba po baskijsku

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

3/4 kg filetów rybnych (sola lub dorsz lub flądra lub mintaj)
1/4 filiżanki sosu z krewetek
1/2 filiżanki wytrawnego białego wina
1/2 filiżanki zmiażdżonych pomodorów
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
1/2 łyżeczki bazylii lub oregano
3 łyżki posiekanej szalotki
1 liść laurowy

Dania rybne z soli (ryby) » zobacz przepis

Brizol rybny z pieczarkami

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne, Kolacje

opakowanie filetów rybnych
sól, pieprz
20 dag pieczarek
2 cebule
2 łyżki tłuszczu
łyżka zieleniny
 

Dania rybne z soli (ryby) » zobacz przepis