Zobacz wszystkie przepisy z łososiem
Forma potrawy: Sałatki, Dania rybne
150 g łososia wędzonego
150 g węgorza wędzonego
100 g krewetek lub krabów z puszki
50 g anchois
1 łyżka kaparow
100 g wątróbki z dorsza
Sos:
80 g majonezu
1 łyżka śmietany
1 łyżeczka musztardy
1 pęczek koperku
Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne
750 g filetów z łososia
2 łyżki stołowe soku z cytryny
po 2 strąki czerwonej i zielonej papryki
2 łyżki stołowe oleju
200 ml białego wina
400 g pomidorków koktajlowych
1 pęczek koperku
kubeczek śmietany
2 łyżki stołowe chrzanu
2 łyżki stołowe oleju
sól, pieprz
Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne
400 g wędzonego łososia
4 jaja
4 łyżki masła
szczypta pieprzu
Do przybrania:
1 zielony ogórek pokrojony w plasterki
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
Forma potrawy: Dania rybne, Inne potrawy
400 g łososia z puszki
200 ml bitej śmietany
50 ml koniaku
100 ml odtłuszczonego bulionu z kury
sok z 1/2 cytryny
4 listki żelatyny
sól, pieprz
Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne
4 czarki ugotowanego ryżu
1 filet z łososia
2 jaja
5-6 łodyżek szczypiorku lub dymki
łyżka sosu sojowego
szczypta pieprzu
2 łyżki oleju do smażenia
Forma potrawy: Dania rybne, Kolacje
4 nieduże filety z łososia
pół szklanki oliwy lub oleju
1 cytryna
po 1 łyżeczce: ziela angielskiego, świerzo rozgniecionego pieprzu czarnego i białego
po 2 łyżeczki tymianku i rozmarynu
2 liście laurowe
sól
Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne
Filety z łososia na 4 osoby
1/2 kg pieczarek
3 łyżki posiekanego koperku (musi być go bardzo dużo)
pieprz
1/2 szklanki białego wina
masło
Do podania:
ryż
Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne
4 plastry świeżego łososia (ok. 800 g)
sok z 1/2 cytryny
1 cebula
1 liść laurowy
3-4 ziarna ziela angielskiego
po 1 gałązce tymianku i zielonej pietruszki
sól, pieprz
Sos majonezowy:
35 g sera stilton, roquefort lub gorgonzoli
2-3 filety anchois
1 korniszon
2 łyżeczki kaparów
1/2 łyżki drobno pokrojonej zielonej pietruszki
1 łyżeczka soku z cytryny
4 łyżki śmietany
200 ml majonezu.
Do przybrania:
2-3 gałązki zielonej pietruszki
2 pomidory
2 ogórki konserwowe
1/2 cytryny