MENU
ZWIŃ MENU
Składnik ketchup (keczup) został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Szczupak po cygańsku

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

1 kg szczupaka
15 dag cebuli
15 dag ogórków konserwowych
tłuszcz do pieczenia
100 ml ketchupu
zielenina
sól, pieprz
czosnek i musztarda do smaku

Dania rybne z ketchupu (keczupu) » zobacz przepis

Potrawka rybna na słodko-kwaśno

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

50 dag filetów z dorsza (lub karmazyna)
4 łyżki octu z białego wina
50 dag marchewek
2 cebule
20 dag kiełków fasoli mung lub kiełków sojowych
3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
2 łyżki oleju
2 łyżki ziarna sezamowego
30 dag mrożonego groszku
12 dag ketchupu
1-2 łyżki sosu sojowego
sól, pieprz, cukier, sproszkowany imbir, pieprz cayenne

Do podania:
ryż

Dania rybne z ketchupu (keczupu) » zobacz przepis

Zapiekanka z makaronem i rybą

Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane, Dania rybne

30 dag filetów rybnych
kwasek cytrynowy albo ocet
sól
25 dag makaronu
1/4 l sosu pomidorowego albo ketchupu
2 łyżki tartego sera
1 i 1/2 łyżki masła

Dania rybne z ketchupu (keczupu) » zobacz przepis

Panga lub sola na zimno

Forma potrawy: Dania rybne, Kolacje, Śniadania

filety z pangli lub soli, rozmrożone
cytryna
olej do smażenia
mąka (do obtoczenia ryby)
3 łyżki masła
1-2 cebule
słoik papryki czerwonej (konserwowej)
7 krążków ananasa z puszki
2 łyżki ketchupu pikantnego
1-2 główki czosnku
sól
pieprz mielony

Dania rybne z ketchupu (keczupu) » zobacz przepis

Śledzie po cygańsku

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania rybne, Kolacje

50 dag śledzi solonych
15 dag cebuli
10 dag korniszonów
natka pietruszki
10 dag ketchupu
50 ml oliwy
czosnek
musztarda

Dania rybne z ketchupu (keczupu) » zobacz przepis

Dorsz zapiekany z fasolą

Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane, Dania rybne

75 dag filetów z dorsza
50 dag białej fasoli
2 cebule
2 marchwie
2 ząbki czosnku
10 dag masła
15 dag śmietanki
2 łyżki ketchupu
2 pomidory
5 dag tartego sera żółtego
sól, pieprz
 

Dania rybne z ketchupu (keczupu) » zobacz przepis

Szczupak faszerowany po polsku

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

1 kg szczupaka
15 dag cebuli
3 dag masła lub margaryny
8 dag bułki czerstwej
5 dag rodzynków
5 dag tartego chrzanu
2 jaja
mleko
1 dag żelatyny
30 dag włoszczyzny bez kapusty
2 dag ketchupu
sól, pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
ocet

Dania rybne z ketchupu (keczupu) » zobacz przepis