Zobacz wszystkie przepisy z grzybami suszonymi
Mintaj lub dorsz zapiekany z grzybami
Forma potrawy: Zapiekane, Dania rybne
400-500 g filetów lub mrożonych kostek z mintaja lub dorsza
20 g mąki
20 g oleju
1/2 szklanki śmietany
150 g świeżych grzybów (mogą być pieczarki)
400 g ziemniaków
80-100 g startego, ostrego żółtego sera
pół pęczka natki pietruszki
sól, pieprz, szczypta ostrej papryki
Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne
1 kg karpia
8 dag kaszy gryczanej
2 dag tłuszczu do kaszy
5 dag suszonych grzybów
8 dag cebuli
2 żółtka
200 ml śmietany
sól, pieprz
Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne
Ciasto:
350 g mąki
1 małe jajo
ok. 135 ml letniej wody
sól
Farsz:
300 g filetów śledziowych
40 g suszonych grzybów
1 łyżka tartej bułki
1 duża cebula
40 g masła
1 jajo
sól, pieprz
Forma potrawy: Zupy, Dania rybne
1,2 kg filetów z dorsza
4 średnie cebule
3 strąki papryki
25 dag pieczarek
6 suszonych grzybów
3 łyżki oleju sojowego
2 liście laurowe
3 ząbki czosnku
4 ziarna ziela angielskiego
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
przyprawy do smaku:
sól
pieprz ziołowy i naturalny
curry
przyprawa do zup