MENU
ZWIŃ MENU

Grilowane krewetki z boczkiem

Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla

mrożone krewetki 20 sztuk
boczek wędzony 20 plasterków
cytryna 1 sztuka
sól do smaku
papryka w proszku do smaku

Dania rybne » zobacz przepis

Faszerowany jabłkami pstrąg z grilla

Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla

pstrągi 4 szt
jabłka kwaskowate 4 szt
sok z cytryny
sól
pieprz

Dania rybne » zobacz przepis

Krewetki piratów z grilla

Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla

1 opakowanie dużych krewetek, mrożonych (250 g) 
1 posiekana cebula 
1 posiekana zielona papryka 
2 łodygi selera naciowego, pokrojone w plasterki 
1 papryczka chilli, drobno posiekana 
1 puszka pomidorów pelati pokrojonych w kosteczkę 
2 łyżki przecieru pomidorowego+ 2 łyżki wody mineralnej 
tymianek, zielona natka pietruszki

Dania rybne » zobacz przepis

Łosoś z grilla

Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla

Na 4 porcje:
4 dzwonki łososia (około 70 dag) 
pół szklanki gęstej śmietany 
2 cebule 
sok i skórka otarta z cytryny 
2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 
sól

Do podania:
frytki
sałatka z pomidorów

Dania rybne » zobacz przepis

Sardynki w pieprzowej skórce

Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla

8 dyżych świeżych sardynek (ok.500g)
1 łyżeczka ziaren różnych gatunków pieprzu
1 mały pęczek koperku
1 ząbek czosnku
2 cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
8 małych gałązek świeżego rozmarynu
4 liście sałaty
8 gałązek rukwi wodnej
sól

Dania rybne » zobacz przepis

Opiekane pstrągi

Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla

4 pstrągi
4 gałązki natki pietruszki
4 plasterki cebuli
6 łyżek oleju
sok z cytryny
łyżeczka soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1/4 łyżeczki zmielonego kminku

Dania rybne » zobacz przepis

Krewetki z grilla

Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla

jedno opakowanie krewetek wypatroszonych (im większe tym lepsze)
pęczek naci z pietruszki 
czosnek 
oliwa z oliwek

Dania rybne » zobacz przepis

Pstrągi po holendersku

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

Składniki określono na 6 porcji
3 średniej wielkości pstrągi
sok z połówki cytryny
butelka białego wytrawnego wina
3 małe cebulki
kilka gałązek suszonego tymianku
po garści świeżych liści bazylii i mięty
5 - 6 goździków
2 ząbki czosnku
liść laurowy
3 łyżki masła
2 łyżki mąki
2 szklanki bulionu
sól, pieprz
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
 

Dania rybne » zobacz przepis