MENU
ZWIŃ MENU

Zobacz wszystkie przepisy z cebulą

Składnik cebula został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Cebulowe pierścienie z grilla

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania na grilla

cebule duże 4 szt
mąka 250 g
piwo 200 ml
woda 200 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól
pieprz

Dania na grilla z cebuli » zobacz przepis

Chorwackie kiełbaski cevapcici

Forma potrawy: Dania na grilla

mięso wołowe bez kości 80 dag
mała cebula
sól

Do podania:
biały cheb pszenny

Dania na grilla z cebuli » zobacz przepis

Fajita

Forma potrawy: Dania na grilla

500g wołowiny lub filetów z kurczaka 
1 czerwona i 1 zielona papryka, pokrojone w paseczki 
1 cebula pokrojona w plasterki 
ciepłe tortille 

Marynata:
1/2 szklanki soku pomarańczowego 
1/4 szklanki oliwy
2 łyżki octu z czerwonego wina
2 łyżki soku z limonki, świeżego 
1-2 ząbki czosnku, drobno posiekanego 
2 łyżeczki suchej mieszanki do fajitas (przepis poniżej) 

Sucha mieszanka do fajitas:
4 łyżki soli 
1 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu 
1 1/3 łyżeczki przyprawy chili 
3/4 łyżeczki czosnku granulowanego 
3/4 łyżeczki cuminu

Dania na grilla z cebuli » zobacz przepis

Szaszłyki ze szczupaka lub innej ryby

Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla

średni szczupak lub inna ryba
2 różnokolorowe papryki
mały kabaczek lub patison
oliwa z oliwek
specjalna mieszanka przypraw do ryb
2 cebule
3 łyżki soku z cytryny

Do podania surówka z:
papryka
pomidor
cebula
czosnek
sól
sos vinaigrette

Dania na grilla z cebuli » zobacz przepis

Cziczkebab

Forma potrawy: Dania na grilla

baranina 70 dag
mleko 1/2 L
oliwa 3 łyżki
sól 1 łyżka
pieprz czarny 1 łyżka
pomidory 3 szt
papryka czerwona 3 szt
cebula 5 szt

Dania na grilla z cebuli » zobacz przepis

Wołowina po kowbojsku

Forma potrawy: Dania na grilla

70 dag. wołowiny bez kości.
8 małych cebulek.
strąk czerwonej papryki.

Marynata:
0,5 szkl. ostrego keczupu.
1/3 szkl. oliwy
3 łyżki magii.
łyżka tartego chrzanu.

Dania na grilla z cebuli » zobacz przepis

Pstrąg z grilla

Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla

2 średniej wielkości świeże pstrągi (po około 25 dag)
pęczek koperku, natki pietruszki lub tymianku
przyprawa typu vegeta (specjalna na grilla)
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
1 cytryna
1 cebula
1 łyżka oleju
1 pomidor

Dania na grilla z cebuli » zobacz przepis

Szaszłyki wołowe

Forma potrawy: Dania na grilla

50 dag polędwicy
15 dag wędzonego boczku
3 cebule
6 pomidorów
2 łyżki oliwy
1 łyżka mieszanych przypraw ziołowych (estragon, szałwia, tymianek, bazylia, rozmaryn)
sól, pieprz
4 ząbki czosnku
2 łyżki posiekanego szczypiorku

Dania na grilla z cebuli » zobacz przepis