MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, przyprawy zostały zaznaczony na zielono

Krewetki piratów z grilla

Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla

1 opakowanie dużych krewetek, mrożonych (250 g) 
1 posiekana cebula 
1 posiekana zielona papryka 
2 łodygi selera naciowego, pokrojone w plasterki 
1 papryczka chilli, drobno posiekana 
1 puszka pomidorów pelati pokrojonych w kosteczkę 
2 łyżki przecieru pomidorowego+ 2 łyżki wody mineralnej 
tymianek, zielona natka pietruszki

Dania na grilla z przypraw » zobacz przepis

Białe kiełbaski z grilla

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania na grilla

kiełbasa biała parzona 6 sztuk
papryka chili w proszku
chrzan tarty

Dania na grilla z przypraw » zobacz przepis

Cebulowe pierścienie z grilla

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania na grilla

cebule duże 4 szt
mąka 250 g
piwo 200 ml
woda 200 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól
pieprz

Dania na grilla z przypraw » zobacz przepis

Cielęcina w glazurze śliwkowej

Forma potrawy: Dania na grilla

6 sznycli cielęcych
dip śliwkowy ( powidła, 2 łyżki wytrawnego białego wina, cynamon)
sól

Dania na grilla z przypraw » zobacz przepis

Gruszki po francusku

Forma potrawy: Dania na grilla

4 duże albo więcej mniejszych gruszek z kompotu lub marynaty
połowa opakowania sera Camembert lub Brie
serek topiony
natka  pietruszki
sól
biały pieprz

Dania na grilla z przypraw » zobacz przepis

Pstrąg z grilla

Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla

2 średniej wielkości świeże pstrągi (po około 25 dag)
pęczek koperku, natki pietruszki lub tymianku
przyprawa typu vegeta (specjalna na grilla)
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
1 cytryna
1 cebula
1 łyżka oleju
1 pomidor

Dania na grilla z przypraw » zobacz przepis

Bagietka z grilla z masełkiem ziołowym

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania na grilla

przyprawa vegeta lub inna 1 łyżka
bagietka 1 sztuka
masło 200 g
czosnek 2 ząbki

Dania na grilla z przypraw » zobacz przepis

Pstrąg pieczony w folii z ryżem

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne, Dania na grilla, Kolacje

4 torebki ryżu (400 g)
4 pstrągi
2 cytryny
2 łyżki masła
pęczek koperku
sól
pieprz
 

Dania na grilla z przypraw » zobacz przepis