Zobacz wszystkie przepisy z margaryną
Rolada z indyka śliwkowo-migdałowa
Forma potrawy: Dania główne
100 g suszonych śliwek bez pestek
posiekany majeranek
100 g migdałów w płatkach
szczypta cynamonu
750 g filetów z indyka
sól, pieprz
2 cebule
1 łyżka margaryny
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 por
500 g marchwi
200 ml śmietany
1 łyżka marynowanego pieprzu
Forma potrawy: Dania główne
50 dag wołowiny bez kości
tłuszcz
1 dag mąki
10 dag parówek cienkich
4 dag chrzanu
10 dag sera żółtego
sól, pieprz
cukier
sok z cytryny
Do podania:
ryż
Forma potrawy: Dania główne
60 dag wołowiny bez kości
tłuszcz
1 dag mąki
15 dag cebuli
2 grzyby suszone
sól, pieprz
ziele angielskie
curry
musztarda
papryka mielona
czosnek
sherry do smaku
Do podania:
ziemniaki
sałata
Szczupak faszerowany po polsku
Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne
1 kg szczupaka
15 dag cebuli
3 dag masła lub margaryny
8 dag bułki czerstwej
5 dag rodzynków
5 dag tartego chrzanu
2 jaja
mleko
1 dag żelatyny
30 dag włoszczyzny bez kapusty
2 dag ketchupu
sól, pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
ocet
Forma potrawy: Dania główne
1 kurczak
1 łyżka masła lub margaryny
pół namoczonej bułki
1 jajko
1 wątróbka drobiowa
sól
2 łyżki tartej bułki
2 łyżki zieleniny
Forma potrawy: Dania główne
500 g dyni
1 łyżka masła lub margaryny
2 łyżki mąki pszennej
kwas ogórkowy
garść siekanej zieleniny (np. koperku)
2 łyżki śmietany
Do podania:
kotlety ziemniaczane
kluski
kasze
Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane
1 kg dyni
3/4 szklanki ryżu
2 duże cebule
2 jaja
1/2 szklanki tartego żółtego sera
2 łyżki oleju
łyżka sosu sojowego
zielenina
sól
Na sos pomidorowy:
1 łyżka masła lub margaryny
1 łyżka mąki
1/2 szklanki wywaru z warzyw (może być z kostki)
1/2 szklanki przecieru pomidorowego
2 łyżki śmietany
cukier, sól, pieprz
Forma potrawy: Dania główne
225g fasolki szparagowej, mrożonej
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
50g masła lub margaryny
450g małych buraczków, ugotowanych, przepołowionych
2 łyżeczki sezamowego lub roślinnego oleju
2 łyżki ziarenek sezamowych