Zobacz wszystkie przepisy z waflami
paczka wafli
1 szklanka mleka
30 dag (1 szklanka i 3 łyżki) cukru
25 dag margaryny
2 szklanki mleka w proszku
2 łyżki kakao
25 dag gęstej marmolady
Forma potrawy: Ciasta
1 kg twarogu (dobrego)
4 jaja
6 dag masła lub margaryny
35 dag (2 niepełne szklanki) cukru pudru
4 łyżki mleka
6 dag (3 łyżki) mąki ziemniaczanej
1 cukier waniliowy
30 dag - 1 kg bakalii (rodzynki, suszone śliwki, morele, owoce z syropu ewentualnie z kompotu)
kruchy spód
lub wafle
lub herbatniki
Forma potrawy: Ciasta
Ciasto:
10 dkg mąki pszennej
5 łyżek masła
3 żółtka
1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 1/2 szklanki orzechów włoskich
1 wafel
Dodatki:
3/4 szklanki cukru
białko z dwóch jaj
1 łyżeczka cukru waniliowego